202010.26
0

Mondkapje verplichten op het werk?

Door het overheid is het dragen van een mondkapje vooralsnog als ‘dringend advies’ gegeven. Toch zijn er al veel werkgevers die het hun werknemers verplichten. Kan een werkgever het dragen van een mondkapje op het werk verplichten?

Een werkgever heeft het recht om redelijke instructies aan zijn personeel te geven. Het dragen van een mondkapje zou je kunnen vergelijken met veiligheidsvoorschriften op de werkvloer zoals een helm of speciale beschermende schoenen. Het moet wel een redelijke instructie zijn, maar met het dringende advies van de overheid en het toenemend aantal besmettingen kan al sneller worden gezegd dat het een redelijke instructie is. Het is belangrijk om deze instructie duidelijk en schriftelijk vooraf aan al je werknemers bekend te maken.

Als een werknemer dan het dragen van een mondkapje weigert kan je een waarschuwing geven en daarbij ook wijzen op de gevolgen als de werknemer blijft weigeren. Zorg dat je dan ook van de werknemer hoort waarom hij weigert. Heeft de werknemer een hele goede reden dan moet in onderling overleg naar een andere oplossing worden gekeken. Heeft de werknemer geen goede reden om een mondkapje niet te dragen dan kan dit uiteindelijk tot ontslag leiden.